Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik łaciaty siostry Anastazji to efektowna i bardzo smaczna wersja klasycznego przysmaku, bez którego nie można mówić o udanych świętach. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i zawsze wychodzi! Rozpływa się w ustach, jest przyjemnie wilgotne i jedwabiste. Znany i lubiany smak sernika został wzbogacony czekoladową nutą.
Blaszka o rozmiarze 24x28 cm
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1777
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14316
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19448
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13130
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1777
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14316
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19448
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13130
Składniki
Przygotuj ciasto kakaowe. Mleko, masło, kakao i cukier podgrzej razem w garnuszku do całkowitego rozpuszczenia składników. Ostudź do temperatury pokojowej. Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz żółtka jajek. Zmiksuj do całkowitego połączenia składników. W osobnej misce ubij białka na sztywną pianę i dodaj do ciasta, delikatnie mieszając drewnianą łyżką.
Przygotuj masę serową. Zmiksuj razem: twaróg, żółtka jajek, masło, cukier, mąkę i budyń. W osobnej misce ubij białka na sztywną pianę i dodaj delikatnie do masy serowej za pomocą drewnianej łyżki.
Blaszkę o rozmiarze 24x28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylewaj na zmianę po 3 łyżki ciasta kakaowego i po 3 łyżki masy serowej, tworząc wzory. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 160 st. Celsjusza. Piecz sernik łaciaty siostry Anastazji przez ok. 60 minut do suchego patyczka.