Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik łaciaty siostry Anastazji to efektowna i bardzo smaczna wersja klasycznego przysmaku, bez którego nie można mówić o udanych świętach. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i zawsze wychodzi! Rozpływa się w ustach, jest przyjemnie wilgotne i jedwabiste. Znany i lubiany smak sernika został wzbogacony czekoladową nutą.
Blaszka o rozmiarze 24x28 cm
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 696
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 98
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2796
Polecam.
Odsłon: 499
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 739
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 696
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 98
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2796
Polecam.
Odsłon: 499
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 739
Składniki
Przygotuj ciasto kakaowe. Mleko, masło, kakao i cukier podgrzej razem w garnuszku do całkowitego rozpuszczenia składników. Ostudź do temperatury pokojowej. Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz żółtka jajek. Zmiksuj do całkowitego połączenia składników. W osobnej misce ubij białka na sztywną pianę i dodaj do ciasta, delikatnie mieszając drewnianą łyżką.
Przygotuj masę serową. Zmiksuj razem: twaróg, żółtka jajek, masło, cukier, mąkę i budyń. W osobnej misce ubij białka na sztywną pianę i dodaj delikatnie do masy serowej za pomocą drewnianej łyżki.
Blaszkę o rozmiarze 24x28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylewaj na zmianę po 3 łyżki ciasta kakaowego i po 3 łyżki masy serowej, tworząc wzory. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 160 st. Celsjusza. Piecz sernik łaciaty siostry Anastazji przez ok. 60 minut do suchego patyczka.