Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik łaciaty siostry Anastazji to efektowna i bardzo smaczna wersja klasycznego przysmaku, bez którego nie można mówić o udanych świętach. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i zawsze wychodzi! Rozpływa się w ustach, jest przyjemnie wilgotne i jedwabiste. Znany i lubiany smak sernika został wzbogacony czekoladową nutą.
Blaszka o rozmiarze 24x28 cm
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 749
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 362
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 749
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 362
Składniki
Przygotuj ciasto kakaowe. Mleko, masło, kakao i cukier podgrzej razem w garnuszku do całkowitego rozpuszczenia składników. Ostudź do temperatury pokojowej. Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz żółtka jajek. Zmiksuj do całkowitego połączenia składników. W osobnej misce ubij białka na sztywną pianę i dodaj do ciasta, delikatnie mieszając drewnianą łyżką.
Przygotuj masę serową. Zmiksuj razem: twaróg, żółtka jajek, masło, cukier, mąkę i budyń. W osobnej misce ubij białka na sztywną pianę i dodaj delikatnie do masy serowej za pomocą drewnianej łyżki.
Blaszkę o rozmiarze 24x28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylewaj na zmianę po 3 łyżki ciasta kakaowego i po 3 łyżki masy serowej, tworząc wzory. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 160 st. Celsjusza. Piecz sernik łaciaty siostry Anastazji przez ok. 60 minut do suchego patyczka.