Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik marmurek"
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 137
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 279
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44453
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 56
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 137
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 279
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44453
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 56
Składniki
Kruche ciasto rozwałkuj, wylep nim spód tortownicy, ponakłuwaj gęsto widelcem i wstaw do piekarnika. Podpiekaj 12-15 min w temperaturze 180 st. Ostudź.
Ser zmiel trzykrotnie, zmiksuj razem ze śmietaną. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do masy razem z cukrem, utrzyj. Na koniec dodaj ubite na sztywno białka. Powstałą masę serową podziel na dwie części.
Do jednej części dodaj mąkę ziemniaczaną, wymieszaj starannie. Drugą część zmiksuj z proszkiem budyniowym oraz rozpuszczoną i przestudzoną czekoladą.
Obydwie masy wlewaj na przemian na podpieczony spód, delikatnie przemieszaj widelcem. Formę wstaw do piekarnika. Piecz około 60 min w 160 st.
Czas ok. 90 min; porcja – 320 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety