Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna udana wariacja na temat sernika. Nic dodać, nic ująć - pyszny po prostu.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Ciastka drobno pokruszyć, masło roztopić i wymieszać z ciastkami. Masą wyłożyć dno tortownicy. Wstawić do lodówki.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać twaróg i budyń. Dokładnie wymieszać i podzielić na dwie części. Do jednej części dodać kakao, do drugiej kawę.
Jedną część ciasta wylać na przygotowany spód i wstawić na 15-20 minut do nagrzanego piekarnika. Po tym czasie ostrożnie wylać na podpieczoną masę drugą część ciasta. Piec kolejne 15 minut w 180 stopniach, potem zredukować temperaturę do 120 stopni i piec kolejne 45 minut. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i studzić ok.15- 20 minut w piekarniku, potem wyjąć i ostudzić całkowicie.
Czekoladę roztopić dodając do niej olej. Polać ostudzony sernik i ozdobić wg uznania. Smacznego :)