Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik marmurkowy z malinami"
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 275
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 303
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 719
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 275
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 303
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 719
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Włóż do lodówki na ok. 60 min. Ciastem wylep dno oraz boki torto wnicy. Piecz ok. 10 min w temp. 160°C.
40 dag malin zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Do 1 szklanki zimnej wody wsyp mąkę ziemniaczaną, wymieszaj. Wlej do musu malinowego, wsyp cukier wanilinowy, podgrzewaj aż lekko zgęstnieje. Kilka łyżek musu odłóż. Do margaryny dodaj oba cukry, utrzyj mikserem. Dodawaj po jednym jajku oraz twaróg i proszek budyniowy.
Na podpieczony spód wylej masę serową, a na nią mus malinowy. Następnie masę serową oraz mus, wymieszaj widelcem. Piecz 45-50 min w temp. 180°C. Przed podaniem udekoruj kleksami bitej śmietany, odłożonym musem i malinami.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 580 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie