Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na wafelkowym spodzie. Dzięki śmietanie kremówce sernik jest wyjątkowo puszysty i pyszny.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336655
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3843
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422965
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2532
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336655
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3843
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422965
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2532
Składniki
Tortownica 20 do 22 cm. Spód. Wafelki rozdrobnić w malakserze i wymieszać z przestudzonym masłem. Gotową masę przesypać do wysmarowanej tortownicy i lekko docisnąć.
Jajka zmiksować z cukrem do białości. Na małych obrotach dodawać w 3-4 porcjach ser . Budynie rozmieszać ze śmietaną i dodać do masy serowej. Masę przełożyć do tortownicy, lekko wstrząsnąć. Tortownicę owijamy srebrną folią i wstawiamy do większej blaszki z gorącą wodą. Pieczemy w 175 C około 60 minut. Jak wierzch będzie zbyt rumiany, po 40 minutach temperaturę możemy zmniejszyć do 170-165 C. Sernik studzimy w piekarniku około 20 minut, potem lekko uchylamy drzwiczki i dalej studzimy. Ps. Przed pieczeniem wierzch sernika możemy posypać czekoladowymi kulkami.