Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik migdałowo-czekoladowy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13915
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1602
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15591
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6345
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13915
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1602
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15591
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6345
Składniki
Masło rozpuść. Dodaj pokruszone ciastka, wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i masą ciasteczkową. Czekoladę mleczną i 3/4 gorzkiej posiekaj. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki wrzącej wody. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem i migdałowym, dodaj żelatynę.
Śmietanę ubij, dodaj do masy, wsyp czekoladę, 3/4 płatków migdałowych, wymieszaj. Masę wylej na spód, wyrównaj. Udekoruj startą czekoladą i płatkami migdałowymi.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień