Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik migdałowo-czekoladowy"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101419
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1975
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5832
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5836
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101419
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1975
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5832
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5836
Składniki
Masło rozpuść. Dodaj pokruszone ciastka, wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i masą ciasteczkową. Czekoladę mleczną i 3/4 gorzkiej posiekaj. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki wrzącej wody. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem i migdałowym, dodaj żelatynę.
Śmietanę ubij, dodaj do masy, wsyp czekoladę, 3/4 płatków migdałowych, wymieszaj. Masę wylej na spód, wyrównaj. Udekoruj startą czekoladą i płatkami migdałowymi.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień