Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A co kryję się pod tą tajemniczą nazwą "Misz-masz"? A wszystko to co kojarzymy z tymi wyjątkowymi świętami Bożego Narodzenia. W tym serniku znajdziemy zarówno rodzynki, jak i mak oraz migdały. Jest to wypiek, któremu trudno się oprzeć. Sposób pieczenia jest klasyczny i wszystkim znany. Jest to łatwy i prosty wypiek. Sernik "Misz-masz" był bardzo smaczny i od razu spodobał się mojej rodzinie. Myślę, że wam też posmakuje.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6378
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6378
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto wałkujemy na wielkość tortownicy. Masa serowa: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Rodzynki moczymy we wrzącej wodzie przez 15 minut. Odsączamy. Podsypujemy mąką. Miękkie masło ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy żółtka. Ucieramy. Do masy dodajemy partiami ser. Miksujemy. Dodajemy rodzynki, mak, aromat migdałowy oraz pokrojoną masę marcepanową. Mieszamy. Do masy serowej dodajemy obie mąki. Mieszamy. Dodajemy pianę z białek. Delikatnie łączymy z masą serową. Na cieście kruchym układamy masę serową. Ciasto pieczemy około 100 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dekoracja: Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy nią wystudzone ciasto. Z masy marcepanowej tworzymy dekoracyjne kulki. Dekorujemy ciasto.