Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik smakuje wybornie.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 180
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 296
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 82
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 180
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 296
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 82
Składniki
Wykonanie spodu placka: Ciastka pokruszyć, wymieszać dokładnie z masłem orzechowym i wyłożyć spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wykonanie sera: Jajka utrzeć z cukrem, dodać oba sery i dokładnie utrzeć, wlać śmietanę dalej ucierać. Dodać czekoladę rozpuszczoną wcześniej na parze, dodać obie mąki i zapach arakowy. Gotowy ser wyłożyć na ciasteczka w tortownicy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 15 minut z termo obiegiem. Następnie obniżyć temperaturę do 100 stopni i piec łącznie 2 godziny. Po czym delikatnie uchylić piekarnik aby placek stopniowo stygł.
Na przestudzony placek wykładamy karmel i posypujemy orzeszkami. Sernik dobrze schłodzić w lodówce i podawać najlepiej na drugi dzień.