Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was nowy przepis na sernik który sama wykombinowałam myślę że przepis przypadnie wam do gustu ponieważ jest mega wilgotny lepszy niż sklepowy
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19877
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 487
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 502
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6913
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243069
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19877
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 487
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 502
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6913
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243069
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki na przygotowanie ciasta i za pomocą rąk wyrobić do momentu uzyskania tak zwanej kruszonki
W czasie gdy ciasto przygotowane odpoczywa przygotować masę twarogową, czyli ubić żółtka z cukrem a następnie dodać resztę składników i także zmiksować na jednolitą masę
Jak masa twarogowa jest już gotowa wtedy przygotować pianę z białek czyli ubić ją na sztywno ze szczyptą soli a następnie dodać 3 łyżeczki cukru pudru i nadal miksować na koniec ubijania dodać 1 łyżkę soku z cytryny
Po przygotowaniu piany wymieszać ją partiami z masą twarogową a następnie do blaszki 32 na 25 wyłożonej papierem przełożyć większą część ciasta, na ciasto wylać masę twarogową a na nią wysypać resztę ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec godzinę na dno piekarnika wstawić miskę z wodą, po wyznaczonym czasie na wierzch ciasta położyć folię aluminiową i podpiec jeszcze przez 15 minut. Po upieczeniu studzić przy uchylonych drzwiczkach
Ostygnięty wilgotny sernik najlepiej smakuje na drugi dzień