Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podaję przepis na prosty sernik z małym nakładem pracy, na spodzie z herbatników maślanych. Sernik wyszedł bardzo smaczny i szybko znikł z talerza.
tortownica, papier do pieczenia, mikser, miska,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Tortownicę o średnicy 26 cm, wyłożyć herbatnikami maślanymi. Ser mielony z wiaderka przełożyć do miski, do sera dodać cukier, cukier waniliowy, jajka, serek mascarpone, śmietana i na koniec budyń śmietankowy, wszystko zmiksować na jednolitą masę - do połączenia składników. Masę serową przełożyć na herbatniki uważając aby herbatniki się nie odsunęły. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny. Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach około 30 minut, wyjąć i wystudzić. Po wystudzeniu oprószyć obficie cukrem pudrem.
Serniczek gotowy do podania.