Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podaję przepis na prosty sernik z małym nakładem pracy, na spodzie z herbatników maślanych. Sernik wyszedł bardzo smaczny i szybko znikł z talerza.
tortownica, papier do pieczenia, mikser, miska,
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Składniki
Tortownicę o średnicy 26 cm, wyłożyć herbatnikami maślanymi. Ser mielony z wiaderka przełożyć do miski, do sera dodać cukier, cukier waniliowy, jajka, serek mascarpone, śmietana i na koniec budyń śmietankowy, wszystko zmiksować na jednolitą masę - do połączenia składników. Masę serową przełożyć na herbatniki uważając aby herbatniki się nie odsunęły. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny. Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach około 30 minut, wyjąć i wystudzić. Po wystudzeniu oprószyć obficie cukrem pudrem.
Serniczek gotowy do podania.