Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podaję przepis na prosty sernik z małym nakładem pracy, na spodzie z herbatników maślanych. Sernik wyszedł bardzo smaczny i szybko znikł z talerza.
tortownica, papier do pieczenia, mikser, miska,
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19878
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 488
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 503
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6914
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243097
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19878
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 488
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 503
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6914
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243097
Składniki
Tortownicę o średnicy 26 cm, wyłożyć herbatnikami maślanymi. Ser mielony z wiaderka przełożyć do miski, do sera dodać cukier, cukier waniliowy, jajka, serek mascarpone, śmietana i na koniec budyń śmietankowy, wszystko zmiksować na jednolitą masę - do połączenia składników. Masę serową przełożyć na herbatniki uważając aby herbatniki się nie odsunęły. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny. Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach około 30 minut, wyjąć i wystudzić. Po wystudzeniu oprószyć obficie cukrem pudrem.
Serniczek gotowy do podania.