Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty sernik który jest łatwy i prosty w przygotowaniu.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Składniki
Masło, cukier, kakao, mleko i cukier waniliowy włóż do garnka i doprowadź do wrzenia, mieszaj do połączenia składników, zostaw do wystygnięcia. Po ostudzeniu dodaj żółtka i wymieszaj, odlej pół szklanki masy, a do reszty dodaj mąkę przesianą z proszkiem oraz pianę ubitą z białek . Delikatnie wymieszaj.
Masa serowa Żółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj roztopione i wystudzone masło, twaróg, budyń oraz sok z cytryny. Na koniec dodaj ubitą ze szczyptą soli pianę z białek i delikatnie wymieszaj .
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto kakaowe, na ciasto wyłóż masę serową. Sernik piec około 60 minut w temperaturze 180 st. Zostaw przy uchylonych drzwiczkach do wystygnięcia.
Sernik pi wystygnięciu polej pozostawioną masą kakaową i posyp wiórkami kokosowymi .