Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty sernik który jest łatwy i prosty w przygotowaniu.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Składniki
Masło, cukier, kakao, mleko i cukier waniliowy włóż do garnka i doprowadź do wrzenia, mieszaj do połączenia składników, zostaw do wystygnięcia. Po ostudzeniu dodaj żółtka i wymieszaj, odlej pół szklanki masy, a do reszty dodaj mąkę przesianą z proszkiem oraz pianę ubitą z białek . Delikatnie wymieszaj.
Masa serowa Żółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj roztopione i wystudzone masło, twaróg, budyń oraz sok z cytryny. Na koniec dodaj ubitą ze szczyptą soli pianę z białek i delikatnie wymieszaj .
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto kakaowe, na ciasto wyłóż masę serową. Sernik piec około 60 minut w temperaturze 180 st. Zostaw przy uchylonych drzwiczkach do wystygnięcia.
Sernik pi wystygnięciu polej pozostawioną masą kakaową i posyp wiórkami kokosowymi .