Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój dzisiejszy sernik postanowiłam przygotować z czerwoną porzeczką , na kruchym spodzie. Sernik wyszedł bardzo smaczny ,a dodatek lekko kwaskowej czerwonej porzeczki dodał mu dodatkowego smaku.
blaszka, papier do pieczenia, widelec, mikser, maszynka do mielenia ,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 353
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 353
Składniki
Z podanych składników na kruchy spód zagnieść gładkie, jednolite ciasto. Ciasto rozłożyć w średniej wielkości blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, podziurkować widelcem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10 minut. Ser zmielić, dodać pozostałe składniki, całość krótko zmiksować do połączenia. Masę serową wyłożyć na podpieczony spód, następnie do masy serowej powciskać obrane, oczyszczone i osuszone porzeczki czerwone. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem i udekorować porzeczkami. Czas przygotowania około 60 minut + czas pieczenia
Ciasto po upieczeniu.