Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalny w przygotowaniu ale diabelsko dobry sernik na zimno... doskonały na nadchodzący weekend.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 121
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 844
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 121
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 844
Składniki
Pierwszym zadaniem jest rozpuszczenie 2 galaretek jednakowego koloru we wrzątku. Potrzebujemy pół litra wrzątku. Rozmieszane galaretki odstawiamy do ostygnięcia. Do gęstniejącej dodajemy 3 serki homogenizowane i dokładnie mieszamy masę.
Okrągłą tortownicę wykładamy folią spożywczą. Wylewamy do niej pierwszą masę serowo-galaretkową. Odstawiamy blaszkę do lodówki. Pora na przygotowanie drugiego koloru sernika na zimno. Kolejną porcję tężejących galaretek mieszamy z trzema serkami. Wylewamy je na ściętą już masę w tortownicy. Znów odkładamy blaszkę do lodówki. UWAGA - można się posiłkować zamrażalnikiem by skrócić trochę czasu przygotowania sernika. Tylko uważajcie by sobie nie zrobić owocowych lodów :)
Kolejna porcja 2 jednakowego koloru galaretek stężała już na tyle by dodać 3 serki homogenizowane. Przygotowaną masę wylewamy do tortownicy wyjętej z lodówki. Wcześniejsza warstwa musi być już sztywna aby kolory się nie wymieszały. Sernik powinien się schłodzić i stwardnieć w około 2-3 godziny. Pozostało go już tylko wymyślnie udekorować na przykład malinami lub bitą śmietaną. Zapraszamy na inne proste ciasta - link pod wpisem.