Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
pieczemy biszkopt z 6 jajek.Białka oddzielamy od żółtek ubijamy na sztywno dodajemy żółtka+cukier dalej ubijamy na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy wylewamy na natłuszczoną i wyłożoną papierem formę pieczemy w ok.170stC przez ok.35-40 min.Po upieczeniu studzimy i przekrawamy wzdłuż na 2 części
MASA: ser mielimy i mieszamy z 5 łyżkami cukru.2 galaretki rozpuszczamy w 1/2 l.wody studzimy.Śmietanę ubijamy na sztywno ze śnieżką dodajemy tężejącą galaretkę i ser z cukrem dokładnie mieszamy.Wlewamy na jedną część biszkopta przykrywamy drugą częścią
wierzch smarujemy dżemem brzoskwiniowym
na patelni rozpuszczamy 1-2 łyżki masła wsypujemy kokos+1 łyżkę cukru mieszając rumienimy wiórka gdy są gotowe posypujemy nimi po dżemie.Ciasto schładzamy.Najlepsze jest na drugi dzień SMACZNEGO