Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 1283
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1669
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1149
Polecam.
Odsłon: 1283
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1669
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1149
Składniki
pieczemy biszkopt z 6 jajek.Białka oddzielamy od żółtek ubijamy na sztywno dodajemy żółtka+cukier dalej ubijamy na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy wylewamy na natłuszczoną i wyłożoną papierem formę pieczemy w ok.170stC przez ok.35-40 min.Po upieczeniu studzimy i przekrawamy wzdłuż na 2 części
MASA: ser mielimy i mieszamy z 5 łyżkami cukru.2 galaretki rozpuszczamy w 1/2 l.wody studzimy.Śmietanę ubijamy na sztywno ze śnieżką dodajemy tężejącą galaretkę i ser z cukrem dokładnie mieszamy.Wlewamy na jedną część biszkopta przykrywamy drugą częścią
wierzch smarujemy dżemem brzoskwiniowym
na patelni rozpuszczamy 1-2 łyżki masła wsypujemy kokos+1 łyżkę cukru mieszając rumienimy wiórka gdy są gotowe posypujemy nimi po dżemie.Ciasto schładzamy.Najlepsze jest na drugi dzień SMACZNEGO