Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i orzeźwiający serniczek na zimno
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10322
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12765
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4530
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10322
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12765
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4530
Składniki
Pierwszą galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Serek przełożyć do miski, dodać ostudzoną galaretkę. Dobrze wymieszać. Wylać do tortownicy wysmarowanej margaryną. Wstawić do lodówki. Od razu rozpuścić drugą galaretkę i postępować jak przy pierwszej aż skończą się serki i galaretki. Na koniec rozpuścić cytrynową galaretkę w 1,5 szklanki gorącej wody. Ananasy w całości położyć na stężały sernik. Gdy cytrynowa galaretka zacznie tężeć wylać ją na ananasy. Wstawić do lodówki.