Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik na zimno na biszkoptach"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 818
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 518
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 818
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 518
Składniki
Żelatynę namocz w kilku łyżkach wody, odstaw do spęcznienia. Twaróg przepuść trzykrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Możesz też użyć gotowego sera na sernik.
Mielony ser zmiksuj razem z cukrem i opakowaniem cukru waniliowego. Brzoskwinie z puszki osącz ze słodkiej zalewy. 5 łyżek syropu dodaj do zmiksowanej masy serowej. Kremówkę ubij na sztywną pianę.
Do masy serowej wlej rozpuszczoną żelatynę, starannie zmiksuj. Połącz z ubitą na sztywno kremówką oraz 10 dag rodzynek.
Prostokątną formę lub tortownicę wyłóż okrągłymi biszkoptami. Wlej masę serową. Wierzch udekoruj brzoskwiniami z puszki oraz pokrojonymi w plasterki truskawkami.
Galaretkę (np. brzoskwiniową) rozpuść wg przepisu, zalej sernik. Schładzaj 4 godziny.
Czas ok. 40 min; porcja – 310 kcal, cena 1,90 zł.
Aromat wanilii
Sernik powinien pachnieć wanilią. Jeśli chcesz, by aromat był szczególnie intensywny, sięgnij po prawdziwą przyprawę.
Rozetnij wzdłuż laskę wanilii, wyjmij ziarenka, utłucz w moździerzu, a potem utrzyj z cukrem.Źródło: Świat kobiety