Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam Was na przepyszny serniczek na biszkoptach, który nie wymaga pracy tylko cierpliwości, bo trochę musi postać w lodówce. Bardzo prosty w przygotowaniu, każdy sobie z nim poradzi. Robi się go ekspresowo, więc tym bardziej zachęcam do spróbowania, bo serniczek jest przepyszny :-) Poniżej przepis na formę o średnicy 24 cm.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1291
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12155
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 36
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1291
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12155
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 36
Składniki
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml gorącej wody i wystudzić aż zaczną delikatnie tężeć. Galaretkę krystaliczną razem z żelatyną rozpuścić w 300 ml gorącej wody i wystudzić. Ananas przelać przez sitko, sok zostawić, wykorzystamy go do sernika. Następnie odłożyć 6 plastrów, a pozostałe pokroić na małe kawałki. Sok z ananasa wlać do galaretki krystalicznej, dokładnie wymieszać i odstawić. Do miski przełożyć serki homogenizowane i wlać zimną galaretkę krystaliczną, dokładnie wymieszać trzepaczką lub zmiksować. Dodać kawałki ananasa i wymieszać. Masę serową włożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Rant formy położyć na dużym płaskim talerzu. Na spód ułożyć biszkopty, zalać masą serową i z powrotem włożyć do lodówki na min. godzinę do całkowitego stężenia sernika. Następnie wyjąć, ułożyć na górę plastry ananasa i zalać tężejącą galaretką cytrynową. Sernik włożyć do lodówki do całkowitego stężenia na min. godzinę, a najlepiej na całą noc. Rant formy delikatnie zdjąć i można podawać. Polecam, bo serniczek jest delikatny w smaku :-) SMACZNEGO!!!