Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik na zimno z jagodami i galaretką na herbatnikowym spodzie.Nie musisz używać piekarnika. Przepis jest prosty.Zapraszam na mój kanał kuchni włoskiej na Youtube /Mangiare u Ewki do obejrzenia filkmu z przepisem ,krok po kroku.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 144
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 18
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 144
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 18
Składniki
Masło rozpuścić ,ciasteczka zmiksować ,połączyć z masłem,wyłożyć do formy o średnicy 24 cm. Przycisnąć szklanką i wstawić do zamrażalki na 10 min.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 400 ml wody,pozostawić do lekkiego stężenia. Serek mascarpone połączyć z jogurtem i zmiksować,następnie wlać galaretkę i zmikosować. Część masy wylewamy na nasz spód posypujemy całość jagodami i wylewamy pozostałą część masy. Forme przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 20 lub 30 minut do stężenia masy serowej.
Galaretkę krystaliczną rozpuścić w 400 ml ,pozostawić do lekkiego stężenia. Na masę serową wyłożyć nasze jagody i wyląc galaretkę.Przykryć folią aluminiową ,aby sernik nie pochłoną zapachów z naszej lodówki.Wstawiamy na całą noc do ldówki.
Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu na Youtube