Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki w przygotowaniu i bajecznie kolorowy sernik na zimno z jagodami i mango to pyszna opcja na deser.
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 312
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 312
Składniki
Formę (u mnie 22 x 30 cm) wyłożyć biszkoptami. Jagody (jeśli są mrożone) odmrozić, przełożyć do miski i zmiksować blenderem. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki ciepłej wody.
W dużej misce zmiksować ser z cukrem pudrem śmietaną oraz ekstraktem. Masę serową podzielić na dwie równe porcje. Do jednej dodać jagody i połączyć całość mikserem. Cienką strużką wlać połowę rozpuszczonej żelatyny cały czas miksując. Masę serowo-jagodową przelać na biszkopty i wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
Drugą porcję masy serowej połączyć z pure z mango i cienką strużką wlewać pozostałą żelatynę cały czas miksując. Masę serową z mango przelać na zastygniętą masę jagodową. Wstawić do lodówki do stężenia.
Galaretki rozpuścić w 600 ml gorącej wody. Na wierzchu sernika dać jagody oraz winogrona. Owoce zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.