Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla łasuchów słodkości.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13241
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2585
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3732
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4743
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13241
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2585
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3732
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4743
Składniki
Wykonanie spodu: Herbatniki pokruszyć wałkiem lub blenderem, wymieszać z kakao i dodać rozpuszczone masło, dokładnie wyrobić masę. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć przygotowaną masę. Bardzo starannie rozprowadzić i ugnieść na przykład szklanką, po czym wstawić do lodówki.
Wykonanie: Maliny zblendować na mus i odstawić. Żelatynę wsypać do garnka, zalać ośmioma łyżkami wody aby spęczniała, po czym rozpuścić na wolnym ogniu(nie zagotować) Twaróg przełożyć do miski miksera i miksując dodawać małymi porcjami cukier puder, mus malinowy. Następnie dodać cukier waniliowy, śmietankę. Do żelatyny dodać 4 łyżki masy serowej, roztrzepać trzepaczką i dodać do masy serowej. Jeszcze chwilę miksować tak aby żelatyna dobrze się wymieszała z masą serową. Gotową masę serową wyłożyć do tortownicy, staranie wyrównać i wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzącej wody, dokładnie wymieszać, a gdy zacznie tężeć wylać na twardą masę serową i ponownie wstawić do lodówki. SMACZNEGO.