Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający serniczek na zimno w sam raz na gorące dni :)
Tantanmen to chyba mój ulubiony ramen - kremowy i wyjątkowo aromatyczny. Tym...
Odsłon: 56
Tantanmen to chyba mój ulubiony ramen - kremowy i wyjątkowo aromatyczny. Tym...
Odsłon: 56
Składniki
Rozpuścić dwa opakowania galaretek w ok 600 ml gorącej wody ( mniej niż na opakowaniu) i wystudzić. Ser zmiksować z cukrem pudrem (ilość cukru wg uznania) i dodać wystudzoną galaretkę.Dokładnie wymieszać. Formę wyłożyć biszkoptami a następnie wylać lekko tężejącą masę serową (tak by biszkopty nie wypłynęły na wierzch) Odstawić do lodówki do stężenia. Rozpuścić kolejne dwa opakowania galaretek i wystudzić. Gdy sernik stężeje wyłożyć na wierzch owoce ,zalać zimną galaretką i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia,smacznego :)