Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik na zimno zrobiony z konfiturą z pigwowca japońskiego i aronii, idealny do popołudniowej kawy.
foremka 23 x 4 x 6 cm
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1956
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 329
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 751
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17204
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1956
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 329
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 751
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17204
Składniki
Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w gorącej wodzie, rozpuszczoną wlewamy do prostokątnego pojemnika, studzimy. Ostudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki. Gotową galaretkę przekładamy na duży talerz i kroimy ją w kostkę 1 cm /1 cm.
Rozpuszczamy pozostałe pomarańczowe 2 galaretki w 500 ml wrzącej wody, studzimy i ostudzone wlewamy do wcześniej przygotowanej formy. Formę wstawiamy do lodówki żeby galaretka dobrze zgęstniała.
W między czasie rozpuszczamy agrestową galaretkę w 250 ml wrzącej wody, ostudzoną galaretkę wlewamy do serka mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach miksera do połączenia się galaretki z serkiem. Do masy serowej dodajemy pokrojoną galaretkę pomarańczową w kostkę, mieszamy delikatnie i wlewamy masę serową na stężałą galaretkę pomarańczową. Formę wstawiamy do lodówki.
W między czasie rozpuszczamy cytrynową galaretkę i rozpuszczoną łączymy z powidłami z pigwowca i aronii miksując na wolnych obrotach. Gotową masę z powideł wlewamy na zastygniętą masę serową i układamy warstwę z herbatników, będzie to spód deseru. Tak przygotowaną formę wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po kilkugodzinnym studzeniu wykładamy całość na prostokątny półmisek, delikatnie zdejmujemy folię, kroimy w grubsze plastry i rozkoszujemy się smakiem. Smacznego !!!