Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SERNIK KTÓRY PRZY ODROBINIE CIERPLIWOŚCI ZAWSZE SIĘ UDAJE.
Nigdy nie byłam szczególną fanką makowców, jednak zapewniam, że tak przygotow...
Odsłon: 274
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 371
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 2621
Nigdy nie byłam szczególną fanką makowców, jednak zapewniam, że tak przygotow...
Odsłon: 274
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 371
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 2621
Składniki
GALARETKĘ AGRESTOWĄ PRZYGOTOWAĆ BIORĄC O PÓŁ SZKLANKI WODY NIŻ NA OPAKOWANIU,WYSTUDZIĆ.
SCHŁODZONĄ KREMÓWKĘ UBIĆ Z CUKREM PUDREM I SOKIEM Z CYTRYNY.ŻELATYNĘ ROZPUŚCIĆ W KILKU ŁYŻKACH WRZĄTKU.DODAWAĆ PO ŁYŻCE ŻELATYNY I MIKSOWAĆ Z KREMÓWKĄ I SERKIEM.
OWOCE OPŁUKAĆ I OSUSZYĆ,WIĘKSZE PRZEKROIĆ NA POŁÓWKI.
DNO FOREMKI 24X30 CM WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA A NASTĘPNIE WYŁOŻYĆ BISZKOPTAMI.
BISZKOPTY ZALAĆ TĘŻEJĄCĄ ZIELONĄ GALARETKĄ.ODSTAWIĆ DO LODÓWKI
GDY WARSTWA ZASTYGNIE,WYLAĆ NA WIERZCH MASĘ SEROWĄ I PONOWNIE ODSTAWIĆ DO ZASTYGNIĘCIA.
GALARETKĘ TRUSKAWKOWĄ ROZROBIĆ TAK JAK AGRESTOWĄ (O PÓŁ SZKL.WODY MNIEJ NIŻ NA OPAKOWANIU).NA WIERZCH WYŁOŻYĆ TRUSKAWKI I POLAĆ SCHŁODZONĄ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĄ TRUSKAWKOWĄ.
SERNIK CHŁODZIĆ W LODÓWCE OKOŁO 2-3 GODZ.