Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik polecam na walentynki. Szybko się robi i ładnie się prezentuje.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Galaretki rozpuścić w wodzie i do gorącej dodać dżem. Wymieszać i przestudzić. Wylać do silikonowych muffinek serduszek i zostawić w lodówce do zastygnięcia. Gdy zastygną wyjąć z foremek.
Przygotować małą okrągłą tortownicę ( 24 cm) wyłożyć folią aluminiową i spożywczą.Z serduszek zrobić obwódkę w tortownicy, układając serduszka do góry nogami.
Żelatynę namoczyć w wodzie i po napęcznieniu podgrzać. Śmietankę ubić. Ser zmiksować z cukrami, dodać ubitą śmietanę i na końcu wlewać po trochu ciągle miksując żelatynę. Masę serową wylać na serduszka. Wstawić do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc. Wyjąć z tortownicy, odwrócić i udekorować na wierzchu serduszkiem i listkami mięty. Smacznego