Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik polecam na walentynki. Szybko się robi i ładnie się prezentuje.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5702
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1161
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12303
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5182
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5702
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1161
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12303
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5182
Składniki
Galaretki rozpuścić w wodzie i do gorącej dodać dżem. Wymieszać i przestudzić. Wylać do silikonowych muffinek serduszek i zostawić w lodówce do zastygnięcia. Gdy zastygną wyjąć z foremek.
Przygotować małą okrągłą tortownicę ( 24 cm) wyłożyć folią aluminiową i spożywczą.Z serduszek zrobić obwódkę w tortownicy, układając serduszka do góry nogami.
Żelatynę namoczyć w wodzie i po napęcznieniu podgrzać. Śmietankę ubić. Ser zmiksować z cukrami, dodać ubitą śmietanę i na końcu wlewać po trochu ciągle miksując żelatynę. Masę serową wylać na serduszka. Wstawić do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc. Wyjąć z tortownicy, odwrócić i udekorować na wierzchu serduszkiem i listkami mięty. Smacznego