Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowy puszysty sernik z dodatkiem orzechów, każdy kawałek rozpływa się w ustach. Przepisów na sernik jest dużo, ale właśnie ten zajmuje szczególne miejsce na moim stole świątecznym. Jest on wyjątkowy i robi furorę na spotkaniach rodzinnych.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 291
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 383
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 774
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 291
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 383
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 774
Składniki
1. Wszystkie składniki na ciasto, przekładam do miski i zagniatam ciasto. Ciastem wykładam dno tortownicy i odstawiam na bok. 2. Białka oddzielam od żółtek, miksuję mikserem, dodaję stopniowo cukier oraz żółtka. 3. Następnie również stopniowo dodaję twaróg, olej, mleko a na koniec wsypuję budynie, cały czas miksuję. 4. Masę sernikową wykładam na ciasto wcześniej ułożone w tortownicy i piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
5. Po upieczeniu studzę i na wierzch układam pokruszone wafelki.
6. Czekolady rozpuszczam razem ze śmietaną, następnie dodaję pokruszone orzechy i polewam polewą ciasto. Dwie godziny chłodzę w lodówce.
7. Ciasto gotowe. 8. Smacznego.