Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik pachnący latem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13356
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1521
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14690
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6056
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13356
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1521
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14690
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6056
Składniki
Ciasto: jajka umyj i oddziel białka od żółtek. Ser utrzyj z cukrem. Ucierając, dodaj masło, esencję, mąkę i migdały, a następnie żółtka. Ubij kremówkę i delikatnie wymieszaj z masą serową. Na koniec dodaj pianę z białek. Masę wyłóż do formy wyłożonej pergaminem. Piecz 60 minut w 180°C. Wystudź w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Mus: porzeczki zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Dodaj cukier żelujący i zwykły. Rozmieszaj i zagotuj. Odstaw do ostygnięcia. Chłodnym musem posmaruj wierzch i boki ciasta. Porzeczki do dekoracji wymieszaj z kilkoma łyżkami musu i rozłóż na wierzchu ciasta. Całość ozdób płatkami migdałów.Źródło: Naj