Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik pachnący latem"
Polecam.
Odsłon: 176
Polecam.
Odsłon: 176
Składniki
Ciasto: jajka umyj i oddziel białka od żółtek. Ser utrzyj z cukrem. Ucierając, dodaj masło, esencję, mąkę i migdały, a następnie żółtka. Ubij kremówkę i delikatnie wymieszaj z masą serową. Na koniec dodaj pianę z białek. Masę wyłóż do formy wyłożonej pergaminem. Piecz 60 minut w 180°C. Wystudź w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Mus: porzeczki zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Dodaj cukier żelujący i zwykły. Rozmieszaj i zagotuj. Odstaw do ostygnięcia. Chłodnym musem posmaruj wierzch i boki ciasta. Porzeczki do dekoracji wymieszaj z kilkoma łyżkami musu i rozłóż na wierzchu ciasta. Całość ozdób płatkami migdałów.Źródło: Naj