Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Świeta nie może zabraknąć w naszym domu sernika, bez piernika, to tez nie to samo, a że już wczesniej zaplanowałam upiec inne ciasta, miałam dylemat, z którego z tych dwóch zrezygnować...rewelacyjnym wyjściem z takiej sytuacji jest połączenie sernika z piernikiem :-). Jesli lubisz bardzo kremowe, delikatne serniki i przyprawy korzenne, to ciasto jest idealnym połączeniem :-) gorąco polecam, jeden z lepszych serników jakie jadłam :-)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1831
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 48
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1831
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 48
Składniki
Wszystkie składniki na sernik powinny mieć temperaturę pokojową Spód: dno tortownicy(26cm) wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Ciasteczka pokruszyć w blenderze na proszek, wymieszać z roztopionym masłem. Wyłożyć nimi spód formy dokładnie dociskając. Schłodzić w lodówce do czasu pieczenia.
Masa serowo-piernikowa: Twaróg, cukier, przyprawę do piernika, proszek budyniowy, skórkę z mandarynek i jajka zmiksować krótko do połączenia składników. Masę wylać na warstwę ciasteczkową, piec w temp. 180 stopni ok. 1 godz. W międzyczasie wymieszać śmietanę z cukrem pudrem. Wyłożyć na sernik po 1 godz. pieczenia i dalej dopiekać jeszcze 10 minut. Sernik studzić w stopniowo otwieranym piekarniku. Po całkowitym ostudzeniu schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego i smacznych Świąt :)