Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie był na Boże Narodzenie. Jest bardzo smaczny. Ma wyraźną nutę pomarańczy. Ja z pewnością upiekę go jeszcze wiele razy. Polecam.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6082
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9085
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8540
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5882
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6082
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9085
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8540
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5882
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać na stolnicę. Wymieszać z cukrem pudrem. Dodać pokrojone, zimne masło i szybko zagnieść ciasto. Następnie zawinąć je w folię i dać na pół godziny do lodówki. Po tym czasie ciasto palcami rozprowadzić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary blaszki 24x24 cm. Podpiec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C przez 10 minut. Wystudzić. Twaróg przepuścić przez maszynkę dwa-trzy razy. Tak przygotowany twaróg utrzeć z żółtkami, budyniem, miękkim masłem, cukrem i ekstraktem pomarańczowym. Wmieszać łopatką ubite na sztywno białka. Masę serową wyłożyć na podpieczony spód. Na wierzchu posypać kandyzowaną skórkę pomarańczową. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 60-70 minut. Po upieczeniu zostawić w piekarniku, aż sernik całkowicie wystygnie. Wtedy polać go polewą z podgrzanej śmietanki i rozpuszczonej w niej połamanej czekolady.Na wierzch kandyzowana skórka pomarańczowa. Najlepiej dać go do lodówki na kilka godzin, a nawet całą noc.