Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zajadając się nim mogę zawsze poczuć się jak bym była na egzotycznych wakacjach. Jest to wypiek, który wniesie nieco słońca w nasze ponure dni. Samo przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Jest to wypiek, który często gości u mnie na stole w zimę.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 385
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 385
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Masło rozpuszczam. Studzę. Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodaje rozpuszczone masło i sok pomarańczowy. Miksuję. Dodaje ser. Miksuję. Dodaje budyń waniliowy i mąkę ziemniaczaną. Miksuję. Tortownicę smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Na dnie układam herbatniki. Na herbatniki wylewam masę serową. Piekę około 75 minut w 180 stopniach. Studzę. Dowolnie dekoruję.
Zapraszam na mojego bloga !