Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy za oknem coraz zimniej warto sobie czasem powspominać letnie i słonecznie dni. Doskonałą do tego okazją morze być słodki i pachnący pomarańczami sernik. Nie jest to deser pieczony, wiec sporo czasu się przy nim zaoszczędza. Jest to jeden z moich ulubionych serników bez pieczenia. Doskonały zarówno latem, jak i na jesienni. Idealny na spotkania lub uroczystości czy święta. Łatwo go przygotować i nie jest trudny.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Składniki
Ser półtłusty mielimy. Mandarynki odsączamy z syropu. Syrop zostawiamy. W 50 ml zimnej wody rozpuszczamy żelatynę. Do zmielonego sera dodajemy cukier puder i serek brzoskwiniowy. Do masy dodaje również połowę syropu pozostałego z mandarynek. Napęczniałą żelatynę lekko podgrzewam. Dodaje wolnym strumieniem do masy serowej. Mieszam. Na dnie tortownicy układam biszkopty. Wylewam masę serową. Chłodzę w lodówce prze co najmniej dwie godziny. Na wierzchu układam mandarynki. Galaretkę rozpuszczam w 400 ml wrzącej wody. Studzę. Tężejącą galaretkę wylewam ostrożnie na wierzch ciasta. Chłodzę co najmniej dwie godziny, a najlepiej cała noc.
Zapraszam na mojego bloga!