Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki i delikatny. W smaku i konsystencji przypomina ptasie mleczko, więc jest szczególnie uwielbiany przez dzieci. Mi najbardziej smakuje po kilku dniach ;)
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 504
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16966
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 595
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 84
Kuchnia kurpiowska bazuje na produktach roślinnych – warzywach, kaszach, ziem...
Odsłon: 2802
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 504
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16966
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 595
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 84
Kuchnia kurpiowska bazuje na produktach roślinnych – warzywach, kaszach, ziem...
Odsłon: 2802
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Wyłożyć na dużą blachę wysmarowaną bułką tartą.
Utrzeć żołtka z cukrem, cukrem waniliowym, olejem, budyniem, olejkiem. Stopniowo dodawać mleko, potem ser. Wszystko zmiksować. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
Masę serową wylać na blachę (będzie rzadka). Posypać obficie wiorkami kokosowymi. Ja przykrywam wierzch ciasta folią aluminiową.
Piec 50 min w temp 175-180 st. Pozostawić do ostygnięcia przez 3-4 godz. w lekko uchylonym piekarniku.