Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny delikatny sernik bez pieczenia Stracciatella.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Żelatynę moczymy w zimnej wodzie i zostawiamy na 5min żeby zaczęła pęcznieć. Podłużne biszkopty moczymy lekko w kawie i kładziemy na dnie formy, wielkości 20x25cm. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno razem z cukrem pudrem. Dodajemy cukier waniliowy oraz twaróg, mieszamy. Żelatynę lekko podgrzewamy, dodajemy trochę kremu by wyrównać temperaturę. Dodajemy do kremu cały czas mieszając. Na koniec dodajemy czekoladę.Krem wykładamy na biszkopty i równomiernie rozprowadzamy. Okrągłe biszkopty moczymy w kawie i układamy na kremie. Wierzch posypujemy kakao i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.