Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik św. Kingi"
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 95
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 182
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 76
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 80
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 95
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 182
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 76
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 80
Składniki
Zagnieć kruche ciasto z podanych składników i odstaw na kilkanaście minut do lodówki. Zmiel ser lub przetrzyj przez sito. Dodaj cukier i stale ucierając, dodawaj po żółtku. Wlej roztopione, przestudzone masło. Na koniec dodaj ubitą na sztywno pianę oraz rodzynki i posiekaną wanilię. Delikatnie wymieszaj.
Rozwałkuj ciasto i wyłóż nim dużą płaską blachę posmarowaną masłem i posypaną mąką. Na powierzchni ciasta rozłóż masę serową i wygładź. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piecz godzinę.
Uwaga! Możesz przygotować podwójną porcję ciasta i z drugiej połowy uformować wałeczek. Ułóż go dekoracyjnie na wierzchu. Posmaruj rozmąconym jajkiem.Źródło: Olivia