Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik św. Kingi"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1107
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1107
Składniki
Zagnieć kruche ciasto z podanych składników i odstaw na kilkanaście minut do lodówki. Zmiel ser lub przetrzyj przez sito. Dodaj cukier i stale ucierając, dodawaj po żółtku. Wlej roztopione, przestudzone masło. Na koniec dodaj ubitą na sztywno pianę oraz rodzynki i posiekaną wanilię. Delikatnie wymieszaj.
Rozwałkuj ciasto i wyłóż nim dużą płaską blachę posmarowaną masłem i posypaną mąką. Na powierzchni ciasta rozłóż masę serową i wygładź. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piecz godzinę.
Uwaga! Możesz przygotować podwójną porcję ciasta i z drugiej połowy uformować wałeczek. Ułóż go dekoracyjnie na wierzchu. Posmaruj rozmąconym jajkiem.Źródło: Olivia