Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie truskawkowym.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10395
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3020
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2119
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 816
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10395
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3020
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2119
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 816
Składniki
Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka).
Masa Serowa Śmietanę ubić na sztywno, pozostałe składniki zmiksować, dodać ubitą śmietanę i delikatnie połączyć obie masy. Do masy serowej dodać pokrojone w kostkę 5 truskawek. Tężejącą masę przełożyć na biszkopt i wstawić do lodówki. Gdy sernik stężeje na wierzchu ułożyć pozostałe truskawki i zalać tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Smacznego.