Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik podwójnie serowy z brzoskwiniami i kruszonką. Bardzo lubimy serniki to urozmaicam ich składniki. Ten wyszedł bardzo dobry.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 95
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4443
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 95
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4443
Składniki
ciasto- Zmiksować jajka z cukrem, potem masłem i serem. Przesiać tam mąkę z proszkiem i ponownie zmiksować. 2/3 wyłożyć do blaszki 30x40 wyścielanej papierem do pieczenia i rozsmarować.Resztę schłodzić na kruszonkę.
masa-Brzoskwinie odsączyć i pokroić w kostkę. Jajka zmiksować z miodem potem serem. Następnie budynie wymieszać ze śmietanką i dodać do masy. Ponownie zmiksować ale nie za długo, żeby niepotrzebnie napowietrzać. Dodać brzoskwinie, wymieszać łopatką i wylać na surowe ciasto i rozsmarować.
kruszonka- Pozostawione ciasto poskubać jako kruszonkę na masę serową.
Piec ok.60-70 min. w 175 *C. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia, jak mocno by brązowiało. Zimny sernik oprószyć cukrem pudrem. Kroić jak dobrze stężeje, najlepiej na drugi dzień.