Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto które można upiec 2 dni wcześniej
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3015
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2738
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3359
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3015
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2738
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3359
Składniki
Z podanych składników zarobić ciasto, podzielić na 4 części, rozwałkować. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (duża blacha wym. dna 39x27 cm) ułożyć 1 ciasto, posmarować dżemem, 2 ciasto. Przygotować masę serową: masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ser, pianę z białek, mąkę ziemniaczaną, masę serową wyłożyć na ciasto, przykryć 3 ciastem, ubić pianę, dodać cukier, orzechy, wymieszać, wyłożyć na ciasto i przykryć 4 ciastem, odstawić do podrośnięcia. Piec ok 50 min w temp 180". po ostudzeniu można polukrować lukrem cytrynowym.