Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i bardzo prosty w zrobieniu. Doskonały do filiżanki kawy.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Składniki na tortownicę o śr, 25 cm. Masło należy roztopić, wsypać zmiażdżone ciasteczka i kakao. Wymieszać i wyłożyć dno tortownicy, dobrze docisnąć i odstawić w chłodne miejsce. Ser należy zmiksować, do cukru pudru wlać zimną wodę i dodać do sera. Do osobnego kubka wsypać żelatynę i zalać zimną wodą, w takiej ilości, aby tylko zakryła ją, Żelatyna napęcznieje, trwa to ok. pięć minut. Po tym czasie wlać wrzątek, niewiele, tylko tyle aby ją zakryło. Wymieszać łyżką, aż żelatyna się rozpuści i dodać do masy serowej. Wszystko razem zmiksować mikserem. Następnie wyłożyć na spód z ciastek. Ponownie odstawić w chłodne miejsce. Na wierzch ciasta wylać przestudzone galaretki. Smacznego.