Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis mam od Anna Tomczak tyle że go trochę zmodyfikowałam,Polecam w 100% sernik rozpływa się w ustach, wyszedł mi za pierwszym razem.
Krem pistacjowy to dość drogi produkt, a w dodatku często nie składa się z pi...
Odsłon: 561
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 77
Krem pistacjowy to dość drogi produkt, a w dodatku często nie składa się z pi...
Odsłon: 561
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 77
Składniki
wykonanie :Margarynę utrzeć z cukrem na pulchną masę, dodawać stopniowo żółtka, po utarciu na gładką masę dodać ser. Po zmiksowaniu dodać budynie i kaszę manną oraz olejek, zmiksować. Następnie ubić białka dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać(najlepiej ręką). Na spód blaszki wyłożonej papierem ułożyć herbatniki wylać masę serową. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 70-75 minut(w zależności od piekarnika). Najważniejsze do piekarnika na dno wstawić naczynie żaroodporne z wodą(cały czas piec sernik z tym naczyniem). Dzięki temu sernik tak mocno nie opada. Po upieczeniu piekarnik wyłączyć i zostawić ciasto z uchylonymi drzwiczkami do ostygnięcia.