Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik w połączeniu sera i czekolady to ulubiony sernik mojego męża. Sernik bardzo smaczny i szybko znika z talerza, a po za tym prosty w przygotowaniu.
wałek, woreczek foliowy, tortownica , mikser, garnek,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Ciastka pokruszyć włożyć do woreczka foliowego i wałkiem rozdrobnić na miał. Rozkruszone ciastka wymieszać z miękkim masłem, powstałą masą wylepić spód tortownicy, dobrze ugnieść. Włożyć do nagrzanego piekarnika, zapiec około 10 minut w 190 stopniach. Ser utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę ziemniaczaną, zmiksować , nie przerywając miksowania dodawać kremówkę i po jednym jajku. Czekoladę białą rozpuścić w kąpieli wodnej, schłodzić. Do rozpuszczonej czekolady dodać 2 łyżki masy serowej, aby ją zahartować, następnie połączyć z resztą masy serowej i wymieszać , masę serową wyłożyć na podpieczony ciasteczko-wy spód. Piec 40 - 60 minut w 160 stopniach. Po upieczeniu wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Sernik schłodzić w lodówce około 2 - 3 godziny. Schłodzony sernik wyjąć, górę posmarować podgrzaną w gorącej wodzie masą kajmakową, (czyli go garnka z gorącą wodą wkładamy puszkę masy kajmakowe i podgrzewamy wtedy łatwo się rozsmaruje po wiechu sernika).