Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z dodatkiem białej czekolady wychodzi niezwykle kremowy i delikatny. Znakomicie sprawdzi się jako pomysł na świąteczne czy imieninowe ciasto. Aby sernik wyszedł idealny, zadbaj, żeby twaróg i jajka miały temperaturę pokojową. Do przygotowania sernika wybierz półtłusty twaróg. Zmiel go dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Jeśli nie masz czasu, sięgnij po gotowy ser z wiaderka. Pamiętaj jednak, aby zawsze przeczytać skład na opakowaniu, niektórzy producenci niestety dodają do sera substancje zagęszczające i stabilizatory. Jak piec sernik z białą czekoladą? Sernik z białą czekoladą możesz upiec w kąpieli wodnej. Nie musisz mieć takiej funkcji piekarnika, wystarczy, że nagrzejesz piec do 160 stopni Celsjusza i wstawisz do niego, na dolną półkę, naczynie żaroodporne wypełnione wrzącą wodą. Decydując się na taki krok, sernik piecz przez około 70 minut. Możesz również upiec sernik klasycznie, nagrzewając piekarnik do 160 stopni i pozostawiając ciasto na 90 minut w piekarniku. Jednak bez kąpieli wodnej, jest duża szansa, że sernik popęka z wierzchu. Czym udekorować sernik? Sernik z białą czekoladą możesz posypać cukrem pudrem, udekorować go świeżymi owocami np. malinami i borówkami. Możesz także przygotować prostą polewę z białej czekolady.
Tortownica o średnicy 20 cm
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1232
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1272
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 209
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1232
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1272
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 209
Składniki
Przygotuj spód. Herbatniki zmiel na pył w blenderze. Masło rozpuść w garnku i odstaw do przestudzenia.
Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Połącz przestudzone masło wraz z herbatnikami. Gotową masą wyściel dno formy.
Przygotuj masę serową. W niewielkim garnku podgrzej śmietankę, uważaj, aby się nie zagotowała. Następnie zdejmij z ognia i wrzuć do niej pokruszoną białą czekoladę. Energicznie mieszaj do połączenia się składników. Odstaw do przestudzenia.
Ser zmiel dwukrotnie, tak, aby był gładki i kremowy. Następnie zmiksuj wraz z cukrem i skrobią ziemniaczaną. Gdy składniki się połączą, dodaj jajka i ponownie zmiksuj całość.
Do masy serowej wlej przestudzoną śmietankę i za pomocą sylikonowej szpatułki wymieszaj. Gotową masę wylej na herbatnikowy spód, wyrównaj z góry.
Sernik z białą czekoladą piecz w 160 stopniach Celsjusza przez 90 minut. Po upieczeniu pozostaw go w piekarniku na 30 minut, po czym uchyl drzwiczki i trzymaj jeszcze przez 15 minut.