Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z brzoskwiniami"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 112
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 112
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Składniki
Brzoskwinie umyj, skórkę ponacinaj, włóż do wrzątku. Po chwili wyjmij owoce, obierz je, przekrój i wyjmij pestki. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj 15 dag cukru, szczyptę soli, masło i 1 jajko. Zagnieć ciasto na kruszonkę.
Tortownicę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Na spodzie rozsyp połowę kruszonki. Resztę ciasta schłodź. Spód z kruszonki dociśnij dłonią do dna tortownicy. Twaróg utrzyj z resztą cukru i proszkiem budyniowym. Dodaj pozostałe 4 jajka oraz skórkę cytrynową.
Wymieszaj i wyłóż na przygotowany spód. Na masie serowej rozłóż brzoskwinie. Posyp je pozostałą kruszonką. Sernik wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz 50-60 minut. Przed podaniem ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem.
12 porcji 25 min ok. 60 minŹródło: Naj