Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie serniki? Polecam mój przepis.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 423
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4492
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 333
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 436
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 423
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4492
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 333
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 436
Składniki
Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Każdą połówkę pokroić na około 6 części.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.
Nie przerywając ubijania dodawać po łyżeczce cukru wraz z cukrem wanilinowym.
Do ubitych białek dodać żółtka, budyń oraz twaróg i całość dokładnie zmiksować.
Dodać pokrojone brzoskwinie i delikatnie wymieszać.
Masę serową wlać do lekko natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy o średnicy około 22 cm.
Piec w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez około 80 minut.