Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z soczystymi brzoskwiniami skusi małych i dużych łasuchów. Sernik jest smaczny , rozpływa się w ustach , a dodatek i smak brzoskwiń to strzał w dziesiątkę.
blaszka, wałek, widelec, maszynka do mielenia, mikser,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6328
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6328
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia oraz z cukrem pudrem. Następnie dodać masło, posiekać nożem, wbić jajko i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować, następnie włożyć do blaszki średniej wielkości , nakłuć widelcem Włożyć do nagrzanego piekarnika na 15 minut w celu podpieczenia. Masa serowa; Ser przemielić dwukrotnie przez maszynkę. Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, oraz sokiem z cytryny. Połączyć z serem, proszkiem budyniowym oraz ze śmietaną. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z masą serową. Na podpieczony przestudzony spód wyłożyć masę serową. Na ser ułożyć lekko wciskając pokrojone, odsączone brzoskwinie. Sernik włożyć ponownie do piekarnika i piec około 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.