Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sernik mam od koleżanki youtuberki z kanału Monika Prezentuje.Robiłam go pierwszy raz w życiu i od razu mi wyszedł. Zapraszam do obejrzenia filmu.
forma prostokątna o wymiarach 31 na 22
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 105
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 287
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2858
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 105
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 287
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2858
Składniki
Ze składnikow na kruche ciasto zagnieść , podzielić na jedna większą i jedną mniejszą część. Mniejsza część idzie do zamrażalki natomiast większa część na formę o średnicy 31 na 22. Formę wylożyć paierem do piecznia. Teraz zabieramy się za nasz ser. Do miski wrzucić miękkie masło i utrzeć z cukrem następnie dodać porcjami nasz ser i po jednym jajku. Na koniec wsypać budyń i to wszystko ukręcić mikserem. Ciasto w formie należy nakuć widelcem , wylać na nie naszą masę serową , na to połozyć odsączone brzoskwinie. Ja moje brzoskwinie pokroiłam w półksiężyce ,ty zrob jak uważasz.
Bialka ubić ze szczyptą soli ,w połowie ubijania dodać cukier, na koniec dodać budyń śmietankowy przesiany przez sitko do bialek. Zakręcic mikserem.Wszystko wylać na nasz sernik. rozlożyć jednakowo na serniku. Ciasto z zamrażaliki utrzeć na grubych oczkach tarki. Ja najpierw utarłam do miski potem posypałam sernik. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i pieczemy przez 65 minut. Ja mam ppiekarnik gazowy. Piekłam na środkowej półce. Uwaga , aby sernik nie opadł po upieczeniu uchylamy drzwiczki i pozostawiamy na 20 minut w piekarniku. Potem wyciągamy i pozostawiamy do ostygniecia w formie . Jeśli chcesz zobaczyc krok po kroku to zapraszam na film na mój kanał. Zapraszam też do mojej książki kucharskiej na Smakerze. Buon Appetito!