Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 3009
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 243
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 104
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 3009
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 243
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 104
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zarobić ciasto kruche, rozwałkować,wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem brytfannę. Lekko podpiec w piekarniku o temperaturze 180 st. Masa serowa: Ser biały zmielić. Oddzielić białka od żółtek. Masło roztopić w garnuszku. Do sera dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy, rodzynki, mąkę ziemniaczaną i roztopione masło. Całość wyrobić na jednolitą, gładką masę. Na końcu dodać ubitą pianę z białek. Gotową masę serową wylać na podpieczony kruchy blat. Na masie serowej ułożyć pokrojone brzoskwinie z syropu. Piec ciasto przez godzinę w temperaturze 200 st. W tym czasie przygotować masę kokosową. Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka, usztywnić je cukrem. Następnie wymieszać pianę z wiórkami kokosowymi, żółtkami i śmietaną. Po godzinie pieczenia sernika wyjąć go na chwilę, na wierzchu rozsmarować masę kokosową. Ponownie włożyć ciasto do piekarnika i dopiekać przez około 20 minut w temperaturze 170 st.
Smacznego.