Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na kruchym spodzie z dużą ilością brzoskwiń oraz wiórek kokosowych ;)
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 204
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 562
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 204
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 562
Składniki
Ciasto: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy jajka, margarynę oraz cukry i zagniatamy kruche ciasto. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy na wielkość formy, wykładamy na papier, nakłuwamy widelcem i podpiekamy 15 minut w 180°C.
Masa serowa: Cukry i jajka ucieramy na białą i puszystą masę, dodajemy do niej twaróg, budyń i miksujemy. Na podpieczone ciasto, układamy pokrojone w kostkę brzoskwinie i wylewamy na nie masę serową.
Pierzynka kokosowa: Białka ubijamy na sztywną pianę. Margarynę rozpuszczamy z cukrem pudrem. Dodajemy do niej wiórki kokosowe oraz ubite białka, całość dokładnie mieszamy. Masę kokosową wylewamy na masę serową i pieczemy około 35-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po około 15-20 minutach ciasto przykrywamy folią aluminiową by pierzynka kokosowa się nie spaliła. Smacznego! :)