Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik który zawsze wychodzi
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12299
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12299
Składniki
Do miski daję mąkę z proszkiem do pieczenia ,cukier ,margarynę 250 gr i zóltka i zagniatam kruche ciasto które dziele na 2 części większą i mniejsza .Większą częściom ciasta wykładam formę wyłożoną papierem do pieczenia a mniejsza cześć ciasta do zamrażarki by dobrze sie potem ścierało na tarce jak sie przymrozi
Masa serowa 70 gr miękkiego masła ucieram z cukrem dodaje partiami ser i 2 jajka ucieram na koniec daje budyń dokładnie łącze .Masę serowa wykładam na ciasto w blaszce.
Brzoskwinie scedzam z wody na sitku i kroje na drobną kostkę i wykładam na masę serową .
Piana z białek ;5 białek ubijam z odrobina soli partiami dodaje cukier i na koniec czerwony kisiel ,gęstą piane wykładam na brzoskwinie na masie serowej równam , z zamrażarki wyjmuje resztę ciasta i ścieram na pianę na tarce o grubych oczkach równam .
Sernik piekę w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach 1 godzinę na środkowej półce bez termo obiegu należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej w razie potrzeby dopiekam .By sernik nie opadł po upieczeniu zostawiam go w piekarniku z uchylonymi dziwami 15 do 20 minut po upieczeniu .Sernik jest pyszny i zawsze wychodzi po dokładne wykonanie zapraszam na film