Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z brzoskwiniami na zimno"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 111
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 111
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Składniki
Biszkopt: żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij, dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia, mieszając. Dodaj masę żółtkową, połącz. Ciasto wlej do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, wyrównaj. Wstaw do rozgrzanego do 200°C piekarnika, piecz 15 min. Ostudź.
Masa: żelatynę namocz w pół szklanki zimnej, przegotowanej wody. Wlej 2 szklanki gorącej wody, rozpuść. Ostudź. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj żelatynę, wymieszaj. Masę rozsmaruj na biszkopcie. Ułóż pokrojone brzoskwinie, schłodź.
Galaretki rozpuść wg instrukcji. Gdy stężeją, polej sernik. Schłodź.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie