Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka lat wstecz dostałam ten przepis od znajomej pani Reginki i od tamtej pory gości w każde święta na naszym stole. Podobnych przepisów jest wiele ale ten to mój ulubiony jest puszysty i mięciutki po prostu pyszny.
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 747
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 478
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 557
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10190
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2319
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 747
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 478
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 557
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10190
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2319
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicę, dodać proszek,cukier, margarynę posiekać nożem dodać śmietanę,zagnieść szybko ciasto odłożyć na trochę do lodówki po schłodzeniu wyłożyć blachę Na ciasto wyłożyć odsączone z zalewy brzoskwinie /pokrojone na drobniejsze części / .
SER Zmielić w maszynce lub użyć sera z wiaderka. Żółtka utrzeć z cukrem dodać zmielony ser ,śmietanę ,ucierać dodać zapach ,budyń na koniec pianę / z białek z ciasta i z sera /. Ser wyłożyć na ciasto z owocami.
Z wiórek, margaryny i cukru zrobić kruszonkę,którą posypujemy wierzch ciasta.
Sernik pieczemy ok.60 min w temperaturze 180 stopni Smacznego