Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś będąc w restauracji jadłam przepyszny sernik. Długo nie mogłam odtworzyć jego smaku. Metodą prób i błędów w końcu mi się udało. Przedstawiam wam przepis na idealny sernik z kruszonką. Sernik idealnie równy i bardzo delikatny.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2345
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1866
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2345
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1866
Składniki
Ciasto posiekać nożem do uzyskania kruszonki. Schłodzić przez 1 godz. Twaróg wraz z cukrami i jogurtami umieścić w malakserze i dokładnie zblendować na gładką, jednolitą masę. Przelać do misy miksera, dodać 4 całe jaja. Miksować na najwolniejszych obrotach. Następnie dodajemy dwa budynie i dalej bardzo delikatnie ucieramy, tak, aby nie napowietrzyć masy. Dno blaszki (25x25cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać na to 2/3 kruszonki. Zapiec w 180oC na złoty kolor. Na to wyłożyć masę serową i posypać pozostałą częścią kruszonki. Piec ok. 60 min w 160oC. Studzić w uchylonym piekarniku.